Het Vitaal Festival biedt inhoudelijke workshops, interactieve work-outs, inspirerende lezingen en andere informatieve & sportieve kennismakingen!

Op basis van uw interesses en wensen stelt Valk Events een op maat gemaakt festivalprogramma voor uw bedrijf samen.

Biedt uw werknemers bijvoorbeeld eens een yoga of bootcamp sessie, een lezing over gezonde voeding of omgaan met werkdruk & stress. Dit kan onder andere onder deskundige begeleiding van de ‘Vitalenten’ van Van der Valk Vitaal, maar ook in samenwerking met andere ondernemers die diensten leveren gericht op gezondheid en vitaliteit.

Op een Vitaal Festival werken deelnemers in festivalstijl aan lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zij gaan zowel actief als ontspannen aan de slag en met een heerlijk gevoel weer naar huis!

Onderstaand is een selectie van de mogelijkheden. Heeft u andere ideeën of aanvullende workshops op het oog? Geen probleem! Geef het aan ons door en Valk Events gaat voor u aan de slag om een passend programma samen te stellen.

Lezing leefstijl, sport en voeding

Met de media en het (voedings)aanbod van tegenwoordig zien we door de bomen het bos niet meer.

Urmila van Move2UR legt in deze lezing op een simpele manier uit hoe iedereen op een eenvoudige manier zijn leefstijl kan omgooien naar een gezonde leefstijl.

Workshop Vitaal & Krachtig

In de dynamische workshop ‘Vitaal en krachtig” krijg je in hoog tempo inzicht op de vitaliteitsgebieden die bijdragen aan je draagkracht. Je leert op welk terrein je mentaal sterk bent en op welk terrein nog winst valt te behalen. Ga naar huis met praktische handvaten en vergroot je draagkracht om succesvoller te zijn in het werk én het leven.

Boost Your Mind

Geniet samen met je collega’s van een inspirerende workshop waarin je wordt meegenomen in de wereld van mindfulness en positieve psychologie. Onder begeleiding van een ervaren trainer ga je aan de slag met prikkelende én ontspannende oefeningen voor zowel lichaam als geest. Je krijgt een energiek, verfrist en ontspannen gevoel en bent klaar om alles wat er die week op je afkomt aan te kunnen!

Optimisme kun je leren!

Structureel positief in het leven staan is niet een aangeboren kwaliteit, maar iets wat je kunt leren. Gelukkig maar, want wie een optimistisch leven leidt, is energieker, gelukkiger en gezonder!

In de training Optimisme kun je leren! krijg je in drie uur inzicht in jouw persoonlijke stijl van denken en leer je hoe je pessimistische gedachten kunt omvormen naar optimistische gedachten. Aan het eind van de workshop heeft iedere deelnemer concrete handvaten om thuis mee verder te gaan. Zo kom je optimistischer in het leven te staan!

Yogayounity yoga

Een yoga sessie van Yogayounity zorgt voor meer ontspanning, focus en een positieve sfeer! Voor deze sessie hoeven deelnemers zich niet om te kleden, een yogamat uit te rollen en heel veel tijd uit te trekken. De houdingen zijn uitvoerbaar voor iedereen (ongeacht leeftijd, mate van flexibiliteit en lichaamstype). ​​​Deze sessies van Yogayounity worden eens 'bureaustoel-yoga sessies' genoemd.

Ook andere Yougayounity workshops en lezingen worden op maat geboden over bijvoorbeeld vitaliteit, gezonde levenswijze/voeding en hoe men de eeuwenoude kennis over yoga kan gebruiken om gezond en gelukkig te leven.

Stoelmassage

Biedt uw medewerkers een heerlijke korte ontspanningsmassage! Deze wordt op een speciale massagestoel uitgevoerd. Stress wordt verlicht en productiviteit & energie nemen toe! Kleding kan uiteraard aangehouden worden!

Stressjam – Virtual Reality Braintraining

Stressjam is de eerste Virtual Reality-game ter wereld, waarin je jouw eigen stresssysteem leert kennen en beïnvloeden. Zodra je de VR-bril opzet, word je letterlijk ondergedompeld in een nieuwe wereld. Onder begeleiding van de VR-coach, voer je spannende opdrachten uit. We meten je stresstoestand en de VR-wereld past zich steeds in real-time aan op jouw toestand van dat moment. Om de opdrachten te doorstaan, moet je bewust je stressniveau verlagen of juist verhogen. Je speelt de game dus letterlijk met je eigen stress!

Stressjam is er voor iedereen die slimmer wil omgaan met stress. Wanneer zij een positieve mind-set ontwikkelen, zullen ze niet alleen energieker door het leven gaan, maar ook een stuk productiever op de werkvloer zijn.

Bootcamp of obstacle run training

Bootcamp of obstacle run training is een leuke buitenactiviteit die voor iedereen toegankelijk is. Je traint in teamverband op je eigen niveau in de buitenlucht, je gaat back -to-basic en gebruikt geen apparaten. Omdat er buiten getraind wordt wordt tijdens de les gebruik gemaakt van alle mogelijke obstakels die je tegenkomt. Vaak worden er ook oefeningen gegeven die je samen moet uitvoeren. Zo is bootcamp naast een effectieve training ook een leuke sociale bezigheid. Een training met een uitdaging!

Boksen als werkvorm & taal

In de workshop boksen wordt gewerkt aan de hand van de DISC methode. Observatie, feedback en reflectie staan hierbij centraal. Welk gedrag wordt bloot gelegd? Fight, Flight, Freeze? De primaire reacties zoals vechten, vluchten en verstarren worden zichtbaar. De interactieve workshop laat de deelnemers echt kennis met zichzelf en elkaar maken. Op een energieke manier komt het diepere inzicht door het gebruik van de psychologische modellen. Het effect is meervoudig: het vergroot het bewustzijn, versterkt onderlinge verhoudingen, verbetert de communicatie en het wordt als een emotie opgeslagen, van hoofd naar hart. Meer informatie is ook te vinden op de website van de trainer: Excel Events.

Hula Hoop workshop

Heb je het altijd al willen kunnen? Zo soepeltjes een hoepel om je heupen laten dansen? Grijp je kans om het te ervaren tijdens een Hula Hoop workshop.

Hoelahoepen maakt zelfverzekerd, vrolijker en slanker. Deze workshop is voor iedereen weggelegd, je hoeft er niet lenig of soepel voor te zijn en hebt geen danservaring nodig. In deze workshop leert u alle tips & tricks om de hoepel rond uw middel, armen en torso te draaien. Een combinatie van fun én een goede work-out!

Braziliaanse percussie workshop

Een Braziliaanse percussie workshop met veel enthousiasme en humor! In korte tijd krijgt de groep muzikanten een sambaritme onder de knie krijgt. Later wordt dit uitgebreid met verschillende breaks en solo's. De trommels waarop wordt gespeeld komen rechtstreeks uit Brazilië en zorgen er voor dat het opzwepende ritme van de Braziliaanse sambamuziek nog lange tijd naklinkt in de oren van de deelnemers.

Sushi workshop

Een Sushi master worden? In deze culinaire workshop leren deelnemers de fijne kneepjes van het sushi maken. Bij deze workshop staat voorop; Japanse belevenis, gezelligheid, plezier en de natuurlijk de sushi! Gezond én lekker!

Schilderen - deel van het geheel.

De deelnemers maken samen één groot schilderij. In twee- of drietallen schildert men een deel en samen vormt het een groter geheel. De organisatie kan zelf kiezen welke afbeelding er op komt!

Maak een mooi een schilderij voor het bedrijf met een bedrijfslogo of gewoon een mooie afbeelding!

Damestasjes en/of broekzak lezen

De gemiddelde vrouw vervoert aardig wat spullen in haar handtas. Maar wat zegt de inhoud eigenlijk over de eigenaar van de tas? Bent u benieuwd naar het antwoord? Laat dan uw tasje lezen! Denkt u de dans te ontspringen omdat u geen handtasje gebruikt? Ook de geheimen van (heren)broekzakken en colbertzakken kunnen in de workshop worden ontmaskerd.

Sensiks Virtual Reality POD

Een Sensiks-pod op uw evenement! Dit is een cabine groot genoeg voor één persoon, met een VR-bril, koptelefoon, infraroodlampen, geurverstuivers en blazers. Deze multi-sensorische interactieve belevingscabine spreekt alle vijf de zintuigen aan in een totaalbeleving (zintuigactivatie). Heimwee naar de vakantie? Alweer tot over je oren in het werk? Met sensory reality-technologie roept Sensiks de ultieme volledige ontspanning op. In de speciale cabine proef, ruik, zie, voel en hoor je wat jou relaxt maakt. Je ziet en hoort niet alleen het strand; je ruikt ook de zee, je voelt de wind door je haren en de warmte van de zon op je gezicht.

Nailart of manicure

Nageldesign is populair en leuk!

Door de nagelstylist wordt een manicure gegeven en/of worden enkele nagels versierd met nailart/nagelversiering of alle nagels worden gelakt. Met verzorgde feestelijke nagels naar huis!

Live cartoon verslag

Laat uw evenement live vastleggen door een cartoontekenaar!

De cartoons kunnen ter plekke door middel van een foto of scan gedigitaliseerd en/of geprojecteerd worden. Alle cartoons kunnen bovendien door de opdrachtgever vrij gebruikt worden voor verslaglegging en vervolgtrajecten. De originele tekeningen worden na afloop overhandigd om eventueel in te lijsten.